mandag den 1. februar 2010

Dag 1


I dag kom jeg til Saw Pit for første gang. Stedet er et afgrænset området, der ligger i forlængelse af andre større slumområder. Det er faktisk umuligt at beskrive stedet med ord, da det er så fjernt fra alt andet man kan opleve i Danmark. Men det står helt klart for Kim og jeg, at skolen kan gøre en reel forskel – ikke kun for børnene, som snart bliver elever – men også for hele Saw Pit, da mange nu tror mere og mere på udvikling – en udvikling der er drevet af deres eget engagement og gode idéer.

I det rum hvor undervisningen skal foregå er der allerede sket store forandringer. Der er blevet smidt en masse ragelse ud, gjort rent, lappet huller og ikke mindst blevet malet. Så nu er selve rummet klart til brug og ser rigtig fint ud.
I dag har vi fået købt de fleste af materialerne til at lave bænke, skillevæg, et gelænder til trappen og andre småting, så formanden for Saw Pit, som også er tømrer, kan gå i gang med at lave inventaret til skolen.

Kim og jeg har brugt en del af dagen på at forhandle kontrakt med den mand som ejer bygningen hvor skolen skal være. Vi er landet på et fornuftigt niveau i forhold til leje af lokalet. Aftalen er at der kan være skole i hans lokaler i 2 år nu. Efter de to år er det meningen, at alle materialer skal flyttes ned i selve slummen, som på nuværende tidspunkt slet ikke kan indeholde en mindre skole. Hvis det heller ikke er tilfældet om 2 år har vi førsteret til at forlænge kontrakten med bygningsejeren. Skulle dette blive tilfældet har Kim, og forpligtet os på at skaffe de relativt få penge der skal til.

Den resterende del af dagen er gået med at lære folk at kende, og gå en tur rundt i slummen. Det er så utroligt, at mennesker bor på og i affald. Det er så stinkende uretfærdigt, men samtidig også så fantastisk imponerende at opleve hvordan folk finder ud af det.

De næste dage kommer alle de lokale frivillige i sving med at producere inventar, finde bøger, lave et skilt og mange andre ting. Der er nok at gøre, og hver enkelt lille ting der sker har en vigtig betydning.

Vi glæder os over den opbakning vi mærker hjemmefra, og håber at I vil fortælle om projektet til venner og familie.

Og til dig farfar: Jeg er blevet bedt om at hilse dig fra folk hernede og sige en stor og hjertelig tak!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar